uit de wereld van gluten- en melkvrijNieuwsbrieven

November & december 2018


Voor je staat de eerste nieuwsbrief van Bakkerij Puur. Met deze nieuwsbrief willen wij je informeren over alles wat er bij Bakkerij Puur gebeurt op dit moment. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen dan kun je ons een email sturen op info@bakkerijpuur.nl onder vermelding van: afmelden nieuwsbrief

Crowdfunding
In de zomer zijn wij gestart met onze crowdfundingsactie. Wij hadden als doel gesteld om € 85.000 op te halen om een mooie zaak op te kunnen zetten. Helaas hebben wij ons doel niet gehaald en daarmee is onze crowdfunding mislukt. Dit was heel moeilijk voor ons, want wij hebben grote plannen voor de bakkerij. Maar wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Wij zijn druk bezig met een plan B.
Met een kleiner budget willen wij een kleinere zaak neer zetten. Wellicht dat dit niet in Amersfoort zal zijn in verband met de hoge huren, maar wij gaan zoeken naar een zo goed mogelijke locatie die in ons budget past.
Wij hebben er voor gekozen om plan B vanwege de feestmaand even in de koelkast te zetten. Maar in het nieuwe jaar hopen wij snel een pand te vinden om van daaruit ons gebak en brood aan te bieden aan iedereen. Mocht je een mooie locatie weten laat je het ons dan weten?

Assortiment
Wij zijn hard aan het werk om te zorgen voor nieuwe producten in ons assortiment. Een aantal nieuwe producten heb je misschien al op de markt gezien. Wij hebben sinds kort 2 soorten brood: een bruin haver brood en een wit brood! Beide broden worden gebakken met voedzame melen, dus ook het witte brood is heel gezond! Verder zijn wij bezig om ons sinterklaas- en kerstassortiment klaar te maken. In de komende maanden zullen wij nog meer nieuwe producten uitproberen en hopelijk toevoegen aan ons assortiment. Wij houden je hiervan op de hoogte via de nieuwsbrief en onze website!

Feestdagen
De Feestdagen staan al weer bijna voor de deur. De Sint zet over een paar dagen voet aan wal en daarna komt de kerst al heel snel. Voor ons een drukke tijd. Niet alleen voor de markten, maar ook voor bestellingen. Wij willen je vragen als je iets wilt bestellen dit minimaal 4 dagen van te voren te doen. Bestellen kan o.a. per email, facebook, onze webshop of via ons bestelformulier.
 
Voor sinterklaas kun je je bestelling plaatsen tot en met 1 december. Wij hebben voor de sint : gevulde speculaas, taaitaai, speculaaspoppen en speculaasbrokken.

Website
De website staat nu in basis. De komende weken gaan wij de webshop opzetten zodat je via die weg ook een bestelling kan doen. Wij zijn nog bezig om goede verpakkingen te vinden om onze producten in te verzenden, maar dat komt helaas even in het nieuwe jaar te liggen in verband met de drukte.
Mocht je op de website iets zien wat niet klopt of mis je iets laat het ons dan weten dan kunnen wij het aanpassen zodat onze website zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk wordt!

Markten
De komende weken zijn er veel markten en wij hebben daaruit een keuze moeten maken. Wij hebben gekozen voor de volgende markten:
 
op 24 november staan wij op de Streekmarkt op de oliemolenhof te Amersfoort. Hier hebben wij een beperkt assortiment bij ons, dus als je iets specifieks wil, stuur ons een email en wij nemen het voor je mee!
****
Op 2 en 23 december staan wij bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Op 2 december hebben wij een kleine proeverij voor de kerst! Je kan dan ook meteen bestellen met een bestelformulier of dit later doen via de website. Meer hierover onder het kopje feestdagen.
****
Op dit moment weten wij nog niet of wij op 30 december ook bij Hoeve Ravenstein staan op het Oliebollenfeest. Dit hoor je zo snel mogelijk van ons!
****
In januari, februari en maart zijn er weinig tot geen markten. Mochten wij toch op markten staan dan kun je dat terug vinden op onze website!

Voor de kerst kun je je bestelling plaatsen tot en met 19 december. Zo kunnen wij alle inkopen doen en krijg je je bestelling zo vers mogelijk.
 
Voor de kerst hebben wij in ieder geval: Meringue kerstkransen en kerstboompjes, tulband naturel en met een kerstvulling, kerststol/brood met en zonder spijs, champagne cake en witte chocolade cranberry koeken.
****
Vanaf 29 december gaan wij olliebollen bakken. De oliebollen gaan wij met en zonder rozijnen bakken. Deze kunnen worden opgehaald bij ons of worden verzonden. Oliebollen zullen wij verkopen op 29/30/31 december. De tijden laten wij via de website weten!